02 Φεβρουαρίου 2019

Τελικά, πόσους τουρίστες θέλουμε;

Πίσω

«Δεν υπάρχει στο νησί μας κορεσμός αλλά έλλειψη υποδομών. Η βασική διαφορά της Κρήτης σε σχέση με τις δύο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της Ελλάδας που έχουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, έχει να κάνει με την έκτασή της.

Τα δύο προηγούμενα νησιά λόγω μεγέθους δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο τουριστικό βάρος, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν αξιοζήλευτες υποδομές. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι βεβαίως μόνο ελληνικό, αλλά γενικότερα ευρωπαϊκό, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μαγιόρκα ή η Βενετία. Στην Κρήτη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το νησί μας, όχι απλά έχει μια έκταση που του επιτρέπει να μπορεί να υποδεχτεί τόσους επισκέπτες, αλλά διατηρεί και έναν κρυφό «άσο στο μανίκι»: πολλές αναξιοποίητες περιοχές που πρέπει να «μπουν στο παιχνίδι».

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις υποδομές, οι οποίες είναι υποδεέστερες από εκείνες που θα έπρεπε να είναι. Το αεροδρόμιο, έχει ξεπεράσει τα όριά του και οι δρόμοι όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι και οι καλύτεροι για να καλύψουν τις ανάγκες τόσου κόσμου που πηγαινοέρχεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η κίνηση απογειώνεται. Υπάρχει θέμα υποδομών και θέμα διαχείρισης». – Δήλωση του Μ. Βαμιεδάκη στο neakriti.gr για τον υπερ- τουρισμό και τις υποδομές.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο.