14 Απριλίου 2019

Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης στη Βιάννο: «Τόπος με δυνατότητες και προοπτικές»

Πίσω

Με στόχο να βρεθεί κοντά στους κατοίκους του Δήμου Βιάννου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός Συμβουλος με το Σταύρο Αρναουτάκη, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το μαρτυρικό Δήμο του νότιου άκρου του Νομού Ηρακλείου.

Ο κ. Βαμιεδάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων, των Συλλόγων και της τοπικής Εκκλησίας και να συζητήσει μαζί τους για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Επί τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων η ανάγκη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η υλοποίηση ενός σχεδιασμού για την βελτίωση των δομών, των υποδομών και των υπηρεσιών, η στήριξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Δήμος, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη Βιάννου, επιφέροντας πολλές συνέπειες κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά στη διάρκεια όλων των συζητήσεων και επαφών, έγινε για μια σειρά από φυσικά και ιστορικά μνημεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες (π.χ. Φαράγγι Άρβης, Μονή Αγίου Αντωνίου, Πινακοθήκη Κερατόκαμπου, περιφερειακά ιατρεία Άρβης και Κερατόκαμπου κ.α.), στην ανάγκη για τη στήριξη των πολιτιστικών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα στο Δήμου, αλλά και στη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό.

Ο κ. Βαμιεδάκης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης και ο ίδιος προσωπικά, θα συνεχίσουν να έχουν σε πρώτο πλάνο το Δήμο Βιάννου, επισήμανε τα εξής:

«Η επαφή με τους κατοίκους του Δήμου Βιάννου, αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για ουσιαστικές επαφές και καταγραφή των προβλημάτων σε υποδομές, δομές και υπηρεσίες, τα οποία ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.
Επαφές όμως που απέδειξαν πως η ενδοχώρα του νησιού κατοικείται από ανθρώπους που «διψούν» για να δουν τον τόπο μας να αναπτύσσεται ισόρροπα σε κάθε τομέα. Επιθυμία τους είναι η ύπαρξη ενός σχεδίου ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου, με την Περιφέρεια Κρήτης να βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση τους, ως την Αρχή που - όπως έχει αποδείξει άλλωστε- αποτελεί αρωγό στην προσπάθεια για ουσιαστική βελτίωση σε κάθε επίπεδο και εγγυητή για να είναι ευοίωνο το μέλλον του νησιού».