10 Μαρτίου 2019

ITB Berlin 2019: Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης

Πίσω

Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του γερμανικού κρατιδίου Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας, στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ήρθε ως επιστέγασμα της προσπάθειας του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του υπουργού Οικονομίας του κρατιδίου Μεκλεμβούργου Δρ. Στέφαν Ρούντολφ για συνεργασία στα θέματα Τουρισμού. Το Μνημόνιο αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κυρίως σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου, αλλά και αξιοποίησης της τεχνολογίας στον τουρισμό.

«Η συνεργασία ξεκινάει άμεσα, με την άφιξη αποστολής από το Μεκλεμβούργο στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθεί η προετοιμασία και οι απαραίτητες βελτιώσεις και πιστοποιήσεις για την ένταξη κρητικών μονοπατιών σε ευρωπαϊκά δίκτυα. Μια προσπάθεια, η οποία σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κρήτης για τη συντήρηση και σήμανσή τους θα συμβάλει στην ανάδειξή τους, των ευρύτερων περιοχών που εντάσσονται αλλά και της Κρήτης ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού γενικότερα». – Ο Μ. Βαμιεδάκης εκπροσώπησε την περιφέρεια Κρήτης στην ειδική τελετή που έγινε στο πλαίσιο της ITB Berlin 2019.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο. (Περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την τελετή υπογραφής του μνημονίου στο κανάλι του money-tourism στο youtube).