09 Μαρτίου 2019

Πολιτική δράση στην Αυτοδιοίκηση

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το 2014 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ορίστηκα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, υπεύθυνος για το στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων που σχετίζονται με τον τομέα του Τουρισμού στο νησί.

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, έχω συμμετάσχει κατ’ επανάληψη στις μεγαλύτερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα.
Έχω διοργανώσει ειδικές θεματικές εκδηλώσεις και έχω συμμετάσχει σε δράσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών καθώς και δημοσιογράφους από διεθνή ΜΜΕ, στο πλαίσιο της διαδραστικής και καινοτόμου τουριστικής προβολής του νησιού.

Έχω εργασθεί για το άνοιγμα νέων αγορών σε Κίνα, Ινδία, Κορέα και Μέση Ανατολή (Λίβανος, Κουβέιτ, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία) διοργανώνοντας δράσεις σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία και με τουριστικούς φορείς για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

Σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης είχα ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την υλοποίηση των δράσεων τουριστικής προβολής που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ 2007 – 2013 και ΠΕΠ 2014 – 2020 και χρηματοδοτήθηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Έχω συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, σε ειδικές επιτροπές που στοχεύουν στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, στις διαπεριφερειακές συνεργασίες, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γενικότερα στην προώθηση του Τουρισμού και του Πολιτισμού της Κρήτης και της Ελλάδας. (Διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας, Επιτροπή Ιατρικού Τουρισμού, Επιτροπή Καταδυτικού Τουρισμού, Επιτροπή Θαλασσίων μέσων αναψυχής, Επιτροπή για χαρακτηρισμό ακτών ως πολυσύχναστων κλπ).

Με στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τους εκάστοτε εμπλεκόμενους φορείς έχω προωθήσει τον εναλλακτικό Τουρισμό και ειδικότερα τον Ιατρικό, Περιπατητικό, Αθλητικό, Συνεδριακό, Θρησκευτικό, Σκαφών- Αναψυχής, Ποδηλατικό, Καταδυτικό. Το 2018 σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κρήτης ξεκίνησα τη δημιουργία προτύπου για την πιστοποίηση των υπηρεσιών ιατρικού Τουρισμού, ενώ το 2019 εγκαινίασα τη διαδικασία πιστοποίησης των Κρητικών μονοπατιών και την ένταξη τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών.

Read 341 times Last modified on 28 Σεπτεμβρίου 2019